„Helyi termelői piac létrehozása Fürgeden” pályázat

Fürged Község Önkormányzata „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése című,” című, VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 kódszámú felhívásra 2017.06.22.-n 1860236101 iratazonosító számon támogatási kérelmet nyújtott be „Helyi termelői piac létrehozása Fürgeden” címmel.
A támogatási kérelmet a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, mint Támogató „támogatásra alkalmasnak minősítette.” (TÁMOGATÓI OKIRAT iratazonosító száma: 1944395470) A Támogatói okirat alapján a támogatás összege 43 821 315 Ft, a támogatás mértéke 95%-os.
A pályázat 4 ütemben, a TAM-BAU Kft., mint kivitelező közreműködésével megvalósításra került, aminek eredményeképpen új, 10 elárusító helyet és a hozzá tartozó vizesblokkot és kiszolgáló létesítményeket/épületeket magában foglaló korszerű helyi PIAC került kialakításra a település központjában.
A fejlesztés ezzel elérte célját, ami a környéken élő és tevékenykedő őstermelők, mezőgazdasági vállalkozók mezőgazdasági termékeinek helyben történő értékesítése. A projekt elősegíti a község lakosainak és a környék lakóinak egészséges életmódját, mivel lehetővé teszi számukra a helyben termelt, ellenőrzött élelmiszer beszerzését, ezáltal nő a lakosok életminősége, javul az alapvető szolgáltatások elérhetősége, ami hozzájárul a település népesség megtartásához is.
A projekt a Helyi termelői piac építésének műszaki átadás-átvételi eljárásával 2020. 07. 31. – n befejeződött.Scroll to Top